Binding bij medewerkers

5 tips voor meer binding bij medewerkers

28 januari 2021

Inzetbaarheid

2 min. lezen

De lockdown is verlengd, de maatregelen zijn aangescherpt en de avondklok is ingegaan. Dit heeft een grote impact op uw medewerkers. Daarom is het belangrijk om de binding aan te blijven gaan met elkaar. Wij geven 5 tips hoe u als leidinggevende kunt zorgen voor meer binding bij uw medewerkers. 

Tip 1: Check-ins
Begin op maandagochtend met een weekstart samen met het team. Dit is een korte online meeting. Hierbij is het doel om elkaar even te zien, te peilen hoe het met iedereen gaat en de week met elkaar te bespreken. Hierdoor krijgen medewerkers het gevoel dat zij onderdeel uitmaken van de organisatie. 

Tip 2: Teamspirit 
Organiseer leuke online bijeenkomsten voor de gezelligheid zodat medewerkers elkaar niet alleen spreken over werkgerelateerde zaken. Als leidinggevende is het belangrijk om het voortouw te nemen, maar u hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Bespreek samen met het team wat zij graag zouden willen doen om de binding te vergroten. Vaak komen er leuke initiatieven naar voren zoals een online bierproeverij of een digitale pubquiz.

Tip 3: Zoek elkaar op
Doordat veel medewerkers thuiswerken hebben zij minder contact met collega’s en voelen zij zich mogelijk sneller alleen. Normaal gesproken staan ze bijvoorbeeld even te kletsen bij het koffieapparaat, dit soort momenten zijn nu niet mogelijk. Daarom is het van belang om als leidinggevende hier goed mee om te gaan. Organiseer bijvoorbeeld iedere dag een koffiepauze of een lunch via een online meeting om even een kwartiertje bij te kletsen en skip de online VriMiBo niet! 

Tip 4: Oprechte interesse
Doordat we op afstand werken, zijn we geneigd om het ‘menselijke’ stuk te vergeten. Daarom is het verstandig om medewerkers te bellen en te vragen hoe het gaat. Doe dit ook wanneer het goed gaat met uw medewerkers. Het tonen van oprechte interesse tijdens een kort telefoongesprek is een simpele manier om bij iemand een hart onder de riem te steken. Ook kunt u op die manier sneller signalen opvangen wanneer het minder goed gaat. 

Tip 5: Blijf complimenten geven
Dit is misschien nog wel de belangrijkste tip! Een compliment wordt vaak vluchtig op de werkvloer gegeven. Nu gaat dat iets lastiger omdat u elkaar niet ziet. Het is van belang om ook op afstand te laten weten dat medewerkers hun best doen. Op die manier voelen zij zich gewaardeerd.

Bent u benieuwd hoe u op afstand de binding verder kunt optimaliseren of wilt u sparren met een professional over hoe u het werkplezier kunt vergroten op afstand? Wij kunnen u hierbij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op! Onderaan deze pagina vindt u onze contactgegevens.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met: