Dienst:

Flexibel PMO

Omschrijving

PMO

Met een PMO kunnen arbeidsgerelateerde klachten die van invloed zijn op de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers gesignaleerd en voorkomen worden. Tijdens het PMO worden medewerkers bewust gemaakt van hun vitaliteit en de invloed die zij hierop hebben. Dit helpt ze de regie (terug) te pakken op hun eigen gezondheid. Zo voorkomt u verzuim en helpt u uw medewerkers om vitaal aan het werk te blijven. Vanaf nu kunnen uw medewerkers zelfstandig een PMO inplannen op de locaties van Richting in Capelle aan den IJssel, Zwolle en Badhoevedorp.

Wat is het Flexibel PMO?

Een Flexibel PMO is een preventief medisch onderzoek speciaal ontwikkeld voor medewerkers met een kantoorfunctie en uitvoerende medewerkers die tijdens hun werk worden blootgesteld aan lawaai. Het onderzoek bestaat uit verschillende vragenlijsten, fysieke onderzoeken en een gesprek met een vitaliteitscoach.

Tijdens het Flexibel PMO krijgen medewerkers inzicht in hun fysieke en mentale gesteldheid en worden zij door de coach ondersteund in het zetten van de eerste stappen naar een (nog) vitaler leven.

Het tarief voor een standaard Flexibel PMO is €159,50 excl. BTW per onderzoek. 

Waaruit bestaat het Flexibel PMO?

 1. Een vragenlijst over het werkvermogen, voeding, slaap, stress en beweging.
 2. Fysieke onderzoeken waar de volgende metingen worden uitgevoerd:
  • Lengte en gewicht
  • Vetpercentage en buikomvang
  • Bloeddruk en cholesterol
  • Glucosegehalte
  • Visusonderzoek
  • Gehooronderzoek
 3. Gesprek met onze vitaliteitscoach. Tijdens het gesprek wordt de uitkomst van de vragenlijsten en de fysieke onderzoeken besproken. De vitaliteitscoach zoomt in op de onderwerpen waar uw medewerker aan wil werken.
 4. Vervolgens ontvangt uw medewerker een persoonlijk rapport met advies over zijn of haar inzetbaarheid.

Let op: worden uw medewerkers tijdens hun werkzaamheden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen of dampen? Dan is het flexibel PMO voor hen mogelijk niet geschikt omdat aanvullende onderzoeken nodig zijn om de restrisico’s van hun functie te onderzoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Redenen om uw medewerkers een Flexibel PMO van Richting aan te bieden

 • Uw medewerkers krijgen de kans om hun vitaliteit te checken;
 • U investeert in uw medewerkers, zowel op de korte als lange termijn;
 • U vermindert het risico op verzuim;
 • De medewerkers kunnen zelf kiezen waar en wanneer zij hun afspraak willen inplannen.

Hoe kan ik mijn medewerkers aanmelden?

U bent enthousiast over het PMO en wilt uw medewerkers graag aanmelden. Registreer uzelf als werkgever via deze link en volg het stappenplan.

Heeft u interesse?

Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met: