Richting een gezond eetpatroon is een traject waarmee u als werkgever uw medewerkers ondersteunt bij het ontwikkelen van een duurzaam en gezond voedingspatroon. De focus ligt op gedragsverandering rondom voeding en het aanleren van gezonde eetgewoonten. Dit traject is niet uitsluitend bedoeld voor medewerkers met overgewicht, maar voor iedereen die bewuster en gezonder wil eten.
Het traject start met een intake bij een diëtist, waarin de medewerker een persoonlijk voedingsadvies ontvangt op basis van een vooraf ingevuld eetdagboek. Vervolgens volgen vijf sessies met een inzetbaarheidscoach, waarbij de medewerker begeleid wordt in het doorvoeren van duurzame gedragsveranderingen. Het doel is om gezonde keuzes eigen te maken en zo een structureel gezond eetpatroon op te bouwen.
Preventie van gezondheidsrisico's:
Een gezond eetpatroon helpt medewerkers om het risico op gezondheidsproblemen zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten, te verkleinen.
Verhoging van energie en productiviteit:
Door bewuster, gezonder en regelmatig te eten, kunnen medewerkers zich fitter en energieker voelen gedurende de werkdag.
Duurzame inzetbaarheid:
Goede eetgewoonten dragen bij aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en kunnen de kans op langdurige uitval verkleinen.
Dit traject is geschikt voor medewerkers die:
Voor medewerkers met een hoger BMI of medische complicaties wordt aanbevolen om een uitgebreider begeleidingstraject te volgen via een eerstelijns diëtist of huisarts.
Aanvraag
U kunt een traject aanvragen via uw casemanager van Richting. Vervolgens neemt de diëtist van Richting contact met de medewerker op om een eerste online afspraak te plannen.
Intake en eetdagboek
Voorafgaand aan de intake houdt uw medewerker drie dagen een eetdagboek bij. De diëtist analyseert dit en bespreekt de belangrijkste aandachtspunten tijdens de intake (45 minuten).
Persoonlijk voedingsadvies
Op basis van de intake ontvangt uw medewerker een individueel voedingsadvies. Dit advies wordt na toestemming van de medewerker met de inzetbaarheidscoach gedeeld.
Vervolgafspraken met de inzetbaarheidscoach
Uw medewerker volgt vijf sessies met een inzetbaarheidscoach, gericht op het ontwikkelen van een duurzaam en gezond eetpatroon. Tijdens deze sessies krijgt uw medewerker handige tips mee en werkt aan de hand van concrete acties en opdrachten stap voor stap naar een gezonder eetpatroon toe.
Neem contact op met een van onze experts!
Diëtist