Richting een gezond eetpatroon

Gezond eten begint bij bewustwording en gedragsverandering. Lees hieronder hoe dit traject uw medewerker helpt om stap voor stap gezondere keuzes eigen te maken.

Wat is 'Richting een gezond eetpatroon'?

Richting een gezond eetpatroon is een traject waarmee u als werkgever uw medewerkers ondersteunt bij het ontwikkelen van een duurzaam en gezond voedingspatroon. De focus ligt op gedragsverandering rondom voeding en het aanleren van gezonde eetgewoonten. Dit traject is niet uitsluitend bedoeld voor medewerkers met overgewicht, maar voor iedereen die bewuster en gezonder wil eten.

Het traject start met een intake bij een diëtist, waarin de medewerker een persoonlijk voedingsadvies ontvangt op basis van een vooraf ingevuld eetdagboek. Vervolgens volgen vijf sessies met een inzetbaarheidscoach, waarbij de medewerker begeleid wordt in het doorvoeren van duurzame gedragsveranderingen. Het doel is om gezonde keuzes eigen te maken en zo een structureel gezond eetpatroon op te bouwen.

Belangrijkste redenen om 'Richting een gezond eetpatroon' in te zetten

Richting een gezond eetpatroon

Voor wie is 'Richting een gezond eetpatroon' geschikt?

Dit traject is geschikt voor medewerkers die:

  • Bewuster willen omgaan met hun voedingspatroon en eetgewoonten;
  • Moeite hebben met regelmaat in hun eetmomenten;
  • Lichte fysieke klachten ervaren die gerelateerd kunnen zijn aan voeding zoals energiegebrek of spijsverteringsproblemen;
  • Een BMI tussen de 18,5 en 30 hebben en preventief willen werken aan hun gezondheid;
  • Gemotiveerd zijn om hun eetgedrag te veranderen.

Voor medewerkers met een hoger BMI of medische complicaties wordt aanbevolen om een uitgebreider begeleidingstraject te volgen via een eerstelijns diëtist of huisarts.

Richting een gezond eetpatroon

Het proces

Aanvraag
U kunt een traject aanvragen via uw casemanager van Richting. Vervolgens neemt de diëtist van Richting contact met de medewerker op om een eerste online afspraak te plannen. 

 

Intake en eetdagboek
Voorafgaand aan de intake houdt uw medewerker drie dagen een eetdagboek bij. De diëtist analyseert dit en bespreekt de belangrijkste aandachtspunten tijdens de intake (45 minuten).

 

Persoonlijk voedingsadvies
Op basis van de intake ontvangt uw medewerker een individueel voedingsadvies. Dit advies wordt na toestemming van de medewerker met de inzetbaarheidscoach gedeeld.

 

Vervolgafspraken met de inzetbaarheidscoach
Uw medewerker volgt vijf sessies met een inzetbaarheidscoach, gericht op het ontwikkelen van een duurzaam en gezond eetpatroon. Tijdens deze sessies krijgt uw medewerker handige tips mee en werkt aan de hand van concrete acties en opdrachten stap voor stap naar een gezonder eetpatroon toe.

 

Wilt u meer weten?

Neem contact op met een van onze experts!

Foto van Jannicke van der Veen

Jannicke van der Veen

Diëtist