Een gezonde thuiswerkplek creëren

1 april 2020

Arbeids­omstandigheden

2 min. lezen

Medewerkers werken steeds meer thuis. Het is daarom van belang dat zij een goede werkplek hebben. Een slechte werkplek veroorzaakt namelijk fysieke en/of psychische klachten. Reden genoeg om medewerkers te ondersteunen bij thuiswerken. Maar waar moet u dan aan denken? Hierover leest u meer in deze blog.

Op kantoor zijn er verschillende mogelijkheden om de werkplek zo verantwoordelijk mogelijk in te richten door middel van verstelbare bureaus en stoelen. Echter dealen medewerkers thuis met een keukentafel. Dit zal een tijdje goed gaan, maar na een korte periode zullen medewerkers last krijgen van nek- of rugklachten. Dit wilt u natuurlijk voorkomen als werkgever! Daarbij bent u als werkgever verantwoordelijk voor een goede werkplek voor uw medewerkers. Dit betekent dat een werkgever moet zorgen voor een goed bureau, beeldscherm, stoel, toetsenbord en muis. 

Hieronder geven we een paar tips voor medewerkers hoe zij kunnen zorgen voor een goede werkhouding: 

  1. Zit recht voor uw beeldscherm en gebruik een extra beeldscherm of laptopsteun. Mocht je deze niet in huis hebben, plaats dan een stapel boeken onder uw laptop. Het doel is om ervoor te zorgen dat je beeldscherm op ooghoogte staat waardoor u geen last krijgt van uw nek. 
  2. Plaats uw benen en armen in een hoek van 90 graden en zorg ervoor dat u niet aan een te lage tafel werkt. 
  3. Maak gebruik van een los toetsenbord. Leg deze iets verder weg zodat uw onderarmen steunen op de tafel. Heeft u geen los toetsenbord? Let er dan op dat u uw schouders en nek ontspant en regelmatig beweegt. 
  4. Gebruik oortjes of een headset tijdens het bellen om belasting van uw nek te voorkomen of zet uw geluid op luidspreker. 
  5. Heeft u geen goede stoel? Maak gebruik van een kussentje en plaats deze achter uw rug voor extra steun

Wilt u meer informatie over hoe u een werkplek kunt creëren voor medewerkers thuis of bent u op zoek naar een professional die de werkplekken van uw medewerkers op afstand analyseert? Wij kunnen u hierbij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Onderaan deze pagina vindt u onze contactgegevens.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met: