Haal het beste uit je werkdag met een verfrissende wandeling

6 april 2023

Inzetbaarheid

2 min. lezen

Het is een bekend fenomeen: je zit al urenlang achter je bureau, staart naar het computerscherm en voelt de vermoeidheid in je lijf sluipen. Je weet dat je iets moet doen om je energieker te voelen, om je bloed weer te laten stromen en je hersenen op te frissen. Juist! Tijd om te wandelen!

Terwijl je de deur uitstapt, voel je de zon op je gezicht en de wind door je haren waaien. Je ademt diep in en ruikt de geur van bloemen en gras in de lucht. Je voelt hoe je lichaam zich langzaam ontspant en je geest een beetje tot rust komt. Terwijl je wandelt, zie je de kleine details die je eerder niet opvielen, zoals de kleuren van de bladeren aan de bomen of de textuur van de stenen op de grond. Je gedachten worden helderder en je voelt je geïnspireerd.

Je voelt ook hoe de spanning in je lichaam zich langzaam afneemt. Je spieren worden warm en soepel terwijl je beweegt, en je voelt de stress en spanning uit je nek, schouders en rug verdwijnen. Je voelt je energieker en fitter dan toen je aan de wandeling begon. En terwijl je wandelt, komen er nieuwe ideeën en inzichten naar boven die je eerder niet had bedacht. Je voelt je creatiever en meer gefocust dan ooit tevoren. En als je terugkeert naar je werk, voel je je verfrist en klaar om de uitdagingen van de dag aan te gaan.

Ben je op kantoor samen met collega’s? Ga dan samen wandelen. Dit is een geweldige manier om elkaar beter te leren kennen en te praten over onderwerpen die niet werkgerelateerd zijn. Uiteraard kun je dit moment ook pakken om te brainstormen over nieuwe ideeën en oplossingen. 

Kortom, wandelen tijdens je werk is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest en prestaties. Dus sta op, loop rond en geniet van de voordelen van een verfrissende wandeling!

Wilt u meer informatie? Neem contact op met: