Wat is een gezond werkklimaat?

7 maart 2022

Arbeids­omstandigheden

2 min. lezen

Als werkgever bent u verplicht om een veilige werkomgeving te creëren. Daaronder valt ook een gezond klimaat op de werkvloer. Het klimaat moet afgestemd worden op de werkzaamheden die verricht worden en mag geen schade brengen aan uw medewerkers. In iedere werksituatie zijn de eisen aan het klimaat dus anders. Een onderdeel van een gezond werkklimaat is de temperatuur op de werkvloer. In deze blog geven wij tips hoe u kunt zorgen voor een juiste temperatuur. 

Wat is een juiste temperatuur op de werkvloer? 
Temperatuur op kantoor

Voor de temperatuur op kantoor is er een algemene richtlijn opgesteld: in de zomer tussen 23 – 26 ˚C en in de winter tussen 20 – 24 ˚C met een maximum van 28˚C. Echter verschilt dit per situatie en is dit een indicatie waar u rekening mee kunt houden. 

Temperatuur op een werkplaats 

De wenselijke temperatuur op een werkplaats ligt veel lager dan op kantoor. Dit komt doordat de fysieke belasting van een medewerker hoger is. Let op: dit is weer afhankelijk van het soort werk. In onderstaande tabel wordt een richtlijn voor de temperatuur aangegeven.

Soort werk Temperatuur
Zeer licht werk (bijvoorbeeld een werkplek waar je niet hoeft te tillen)maximum van 18˚C
Licht werk (bijvoorbeeld onderhoudsmonteur)maximum van 16˚C
Halfzwaar werk (bijvoorbeeld het verplaatsen van dozen in een magazijn)maximum van 14˚C
Maar wat zijn dan de risico’s voor uw medewerkers? 

Bij (langdurig) werken in een omgeving met te hoge temperatuur kan de warmteregulatie van het lichaam verstoord raken Daarnaast kan een te hoge temperatuur leiden tot ernstige ziekteverschijnselen zoals warmte-uitslag, hittekrampen, hitte-uitputting of hitteberoerte. Bovendien heeft een (te) hoge temperatuur een negatieve invloed op de concentratie, waardoor fouten kunnen ontstaan en er mogelijk ongevallen kunnen gebeuren op de werkvloer. Genoeg redenen om de risico’s binnen uw organisatie te voorkomen. 

‘En hoe kan ik deze risico’s dan voorkomen?’, horen wij u zich afvragen: 

Een goed startpunt is de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Goed om te weten: als werkgever bent u vanuit de Arbowet verplicht om een RI&E uit te voeren. De RI&E is een instrument om alle mogelijke gevaren en risico’s die in uw organisatie kunnen bestaan te identificeren en aan te pakken. Wanneer uit de RI&E blijkt dat uw medewerkers een mogelijk risico kunnen lopen doordat zij in de hitten en/of de kou werken dan wordt dit opgenomen in het Plan van Aanpak. Aan de hand daarvan kunt u gericht een beleid opstellen om risico’s te voorkomen. 

Wilt u vrijblijvend meer informatie over een gezond klimaat? Of heeft u vragen over het uitvoeren van een RI&E? Neem dan contact met ons op. Onderaan deze pagina vindt u onze contactgegevens.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met: